Sinds september kunnen de patiënten van het Zeepreventorium in de Haan flag football beoefenen als keuzesport. Het zeepreventorium, een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor chronisch zieke kinderen, biedt flag football aan als alternatief voor de traditionele sporten aan hun patiënten.

Patiënten met mucovscidose, obesitas, diabetes, CVS, nieraandoeningen en brandwonden kunnen deelnemen aan de initiaties en zich zo uitleven buiten de lessen. Door te kiezen voor de non-contact versie van football kunnen al deze jongeren participeren en genieten van de sport.

Flag football is immers hetzelfde als gewone American Football met het verschil dat in plaats van iemand te tacklen je een lintje van zijn lichaam moet trekken. Een soort dassenroof systeem.

In het Zeepreventorium verblijven kinderen van over gans België. Hopelijk blijft deze sportkriebel bij sommigen hangen en hebben ze na hun opname in het Zeepreventorium, zin om zich aan te sluiten bij een van de Belgische american football clubs. Tot dusver zijn er een twintigtal jongeren die de trainingen volgen.

De lessen die in september gestart zijn, beginnen zo stilletjes aan hun vruchten af te werpen. Met het oog om tegen het voorjaar enkele vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen andere flag football teams.

Doel van de therapie is niet winnen maar sporten en plezier beleven. Dat is het doel van de therapie in het Zeepreventorium.

De jongeren hebben deze week de opdracht meegekregen, om samen een gepaste naam voor hun team te vinden, waarmee het flag football team van het Zeepreventorium de strijd zal aangaan.